grote veer

Wat ben je zonder missie?

1 augustus 2019 | Hanneke Zumker

Hoe ik deze zomer een missie-visie-traject maakte én er eentje onderging

Vakantie? Nee hoor. Terwijl iedereen ligt te puffen van de warmte, in het zwembad hangt, of onderweg is naar Zuid-Frankrijk, ben ik druk met mijn bedrijf. Ik ben met zó veel prachtige nieuwe dingen bezig. Veel werk, maar vooral ook geweldig leuk, inspirerend en motiverend. Ik lanceerde een interactieve teambuildingsmethode en ben bezig met de laatste voorbereidingen voor een 2-daags missie-visie-traject dat volgende week plaatsvindt. En tussendoor leg ik de laatste hand aan mijn site voor 1-op-1 coaching, wat opeens veranderde in een missie-visie-traject voor mezelf.

Het Heidagspel: voor de ultieme teambuildingdag

Het lanceren van het Heidagspel was voor mij een enorme mijlpaal. Ik ben maar liefst vijf jaar bezig geweest met het ontwikkelen ervan. Dat ik het nu eindelijk aan de wereld kan laten zien met een gloednieuwe website, is een geweldig gevoel. De site was nog maar net in de lucht toen ik al gelijk de vraag kreeg van Develhub om een maatwerktraject te ontwikkelen. Develhub is een onafhankelijk platform dat HRD professionals, trainers en coaches tal van mogelijkheden biedt om ‘internationaal’ kennis te delen. Dit doen ze onder meer via werkgroepen die leerzame workshops organiseren.

Een missie-visie-traject op maat

De opdracht: twee dagen organiseren met een programma dat helemaal afgestemd is op het verder aanscherpen van de huidige missie en visie. Zo ging ik na het maken van het Heidagspel dus gelijk alweer aan de slag met een compleet nieuw programma. Ontzettend leuk en inspirerend. Hieruit kwam een mooi missie-visie-traject dat op zichzelf meteen weer een compleet nieuw product is geworden.

Begin volgende week ga ik samen met het bestuur van Develhubdeze prachtige organisatie op Schiermonnikoog met mijn programma aan de slag. Het worden twee superleuke dagen. Het programma is naast de missie en visie ook gericht op dat de deelnemers elkaar én zichzelf beter leren kennen. Ze doen daarvoor verschillende opdrachten en krijgen prikkelende vragen over hoe ze zichzelf en anderen zien. Wat inspireert je? Wat zijn je drijfveren? Wat zijn je doelen? Hoe neem je beslissingen? Hoe reageer je in conflictsituaties?  

Op deze twee dagen krijgen de deelnemers helder waarom ze doen wat ze doen, waar ze voor staan en waar ze voor gaan. En ondertussen genieten ze van het prachtige Schier.

Maar wat is het Heidagspel dan?

Het Heidagspel is volledig gericht op teambuilding. Het is dé manier om je team verder te ontwikkelen. En het is ook nog eens heel leuk om te doen. Niks geen saaie teambuildingdag waar eigenlijk niemand zin in heeft. Nee. Met het Heidagspel doe je leuke, interactieve opdrachten waar je écht verder mee komt. Je gaat na de heidag met hernieuwde energie, inspiratie en een echt wij-gevoel weer naar huis.

Je leert je teamgenoten op een heel andere manier kennen

Tijdens het Heidagspel krijg je veel nieuwe inzichten over hoe jullie team in elkaar zit. Én over hoe jullie samenwerking beter wordt. Er zijn verschillende thema’s mogelijk voor je teamdag. Je ontdekt bijvoorbeeld welke kwaliteiten er in ieder van jullie schuilen en hoe jullie die nóg beter kunnen benutten. Je kunt ook dromen over het toekomstbeeld van je team. Of je kiest voor het thema waarin je leert je energie veel efficiënter te gebruiken. Voor elk team en elke vraag is er wel een passend thema dat verdieping biedt.

Wat het Heidagspel extra bijzonder maakt, is dat je het kunt spelen met mij als begeleider én dat je het ook gewoon zelf kunt doen. Als je het spel koopt en zelfstandig aan de slag wilt gaan, krijg je van mij het complete draaiboek met duidelijke uitleg, een stappenplan en alle materialen. Zo is het heel gemakkelijk om zelf een mooie teamdag te organiseren.

Wil je graag nóg dieper gaan met je team?

Hoe maak je een bijeenkomst, projectdag of heidag nóg waardevoller? Kies voor de heidag op maat. Hierbij help ik jullie om eens helemaal op een andere manier naar elkaar en het bedrijf te kijken. Ik stem het programma compleet af op je team en je bedrijf.

Wat is de kern van Eigen Kracht?

Doordat het Heidagspel en de bijbehorende site eindelijk af waren, kreeg ik tijd om ook mijn site voor de 1-op-1 coaching aan te pakken. Het was tijd voor iets anders. Iets nieuws. Daarom wordt mijn site voor Eigen Kracht Coaching helemaal opnieuw vormgegeven. En daarvoor moet ik precies weten wat ik wil uitstralen met mijn bedrijf en dus ook met mijn website. Daar ben ik nu dus ook erg druk mee. Het dwingt me om heel goed na te denken over mijn bedrijf. Wie zijn nu eigenlijk mijn klanten geweest de afgelopen jaren? Op wie ga ik me richten? Met welke vragen komen mijn klanten bij mij?

Zo zat ik zelf opeens in een soort missie-visie-traject. Heel veel dingen wist ik eigenlijk allang, maar ze worden veel concreter nu ik er op een andere manier mee bezig ben. Hierdoor heb ik veel duidelijker welke lijn ik vanaf nu wil volgen. Nu weet ik precies hoe mijn productaanbod eruit komt te zien en welke klanten ik wil aantrekken. En daardoor staat er straks, in september, een geweldige nieuwe site online voor Eigen Kracht Coaching.

Het 'feelgood'-boekje van Eigen Kracht

Ja, ik heb écht niet stilgezeten de afgelopen tijd.

Er komt nóg iets nieuws aan. Ik ben namelijk een boekje aan het maken. Al mijn coachklanten krijgen straks dit super nuttige en inspirerende boekje dat hen helpt bij hun coachvraag. Er staan opdrachten en vragen in die je meer inzicht geven in jezelf. Het wordt een boekje met mooie afbeeldingen, leuke quotes en veel tips. Het is een prachtige aanvulling op mijn 1-op-1 coachtrajecten.

Vind jouw eigen kracht

Ik ben ontzettend blij met al deze nieuwe ontwikkelingen. Hiermee wordt nog duidelijker waar Eigen Kracht Coaching voor staat. Fijn voor mij én voor mijn klanten.

Kan jouw team wel een extra boost gebruiken? Op deze site vind je alle informatie over de verschillende teamdagen en over een teamdag op maat. Even overleggen over de mogelijkheden? Bel 06 33868922.