grote veer

Methode en achtergrond

Het Heidagspel spel biedt met behulp van actieve en levendige opdrachten nieuwe inzichten hoe de samenwerking binnen het team verbeterd kan worden. Het teamcoachspel leert het de deelnemers beter gebruik te maken van de kwaliteiten die al aanwezig zijn.

Wat het spel bijzonder maakt, is dat het zelf gespeeld kan worden zonder professionele externe teamcoach. De opdrachten zijn laagdrempelig omschreven en de spelleider kan aan de hand van opdrachtkaarten, coachvragen en hand-outs precies zien wat hij of zij moet doen of vertellen.

Er zijn vier modules beschikbaar, deze staan los van elkaar en hebben elk een eigen thema. Module 1 richt zich op zaken waar het team invloed op kan uitoefenen en beschikbare hulpbronnenModule 2 zoomt in op de gezamenlijke toekomstdroom van het en hoe daar te komen. In module 3 bekijkt het team welke kwaliteiten er aanwezig zijn en hoe deze het beste benut kunnen worden. Tijdens module 4 staan de teamleden stil bij het vinden van een goede energiebalans en het vieren van teamsuccessen. 

De methode van het Heidagspel is gebaseerd op inzichten van de dynamische coachingsmethode van Levi Moreno. De focus hierbij ligt vooral op het actief uitbeelden en herbeleven van situaties uit het verleden. Uit onderzoek is gebleken dat dit effectiever werkt dan alleen over de situaties te praten.

Klant en klaar pakket teamdag, draaiboek teamcoach, doe het zelf pakket
Video afspelen