grote veer

Missie-visie-programma

Heb je als directie of bestuur meer richting nodig? Wil je weten welke kant je op wilt? Voor een duidelijke bedrijfsstrategie zijn een missie en visie essentieel. Ze zorgen voor verbinding in de organisatie. Zonder missie en visie ben je eigenlijk stuurloos. En daar heeft niet alleen de directie of het bestuur last van. De overige medewerkers merken het ook en zijn daardoor minder gemotiveerd. Want waar doen ze het eigenlijk voor?

Willen jullie een goede basis leggen? Een duidelijke richting uitstippelen voor de organisatie? Dan is dit het perfecte programma voor jullie. Jullie gaan twee dagen aan de slag om de missie en visie van de organisatie aan te scherpen. Na het programma weten jullie precies waar jullie voor staan, welke kant jullie op willen en hoe jullie dit gaan doen.

Vind je missie en visie

Je missie gaat over waar je voor staat als organisatie. Waarom bestaat de organisatie eigenlijk? En waarom doen jullie wat je doen? Wat is jullie identiteit? Wat drijft jullie? Zo vormt de missie de basis van de organisatie. Het is het mooiste als deze missie uiteindelijk in de hele organisatie verweven is, zodat alle medewerkers duidelijk voor ogen hebben waarom ze doen wat ze doen.

De visie is meer gericht op de toekomst. Waar gaan jullie voor? Wat willen jullie bereiken? En hoe komen jullie daar? Met een heldere visie maken jullie je missie concreet. Het is duidelijk waar jullie naartoe willen en op welke manier. Dit is heel belangrijk voor de communicatie binnen de organisatie én naar buiten toe. 

Hoe werkt het missie-visie-programma?

Het missie-visie-programma duurt twee dagen. Jullie doen samen allerlei leuke, interactieve opdrachten waarbij ik jullie begeleid. Zo achterhalen jullie onder andere wat jullie bestaansrecht is, wat jullie ambities zijn en wat de organisatie betekent voor haar klanten. Ook komt ter sprake wat jullie verbindt en wat jullie normen, waarden en overtuigingen zijn.

interactief met je team aan de slag
originele manier om je team te verbeteren

De resultaten van het programma:

Tijdens dit programma zijn jullie niet alleen bezig met de missie en visie van de organisatie. Jullie leren ook jezelf en elkaar veel beter kennen. Jullie ontdekken wat je inspireert, wat je drijfveren zijn, hoe je beslissingen neemt en hoe je reageert op conflictsituaties. Zo zorgt dit programma ervoor dat jullie samen supergemotiveerd aan de slag gaan met de nieuwe richting van het bedrijf.

Teamspel van de toekomst