grote veer

Teamdag 1

Covey’s cirkels van invloed
en betrokkenheid

Merk je dat ook wel eens? Dat de energie uit je team weglekt? De oorzaak is simpel: we stoppen dan energie in zaken waar we geen invloed op hebben. Slimmer is om je te richten op zaken die je juist wél kunt veranderen. Daarvan krijgt je team een boost. Hoe je dat doet, leer je in deze interactieve module. Na afloop weet je ook op welke zaken je geen invloed hebt en die te laten voor wat ze zijn. Door elkaar hierbij te helpen, zorg je voor een effectief team vol energie.

Teamdag 1
Video afspelen

Je doorloopt met je team de onderstaande stappen. Bij elke stap doet je team een of meerdere opdrachten of beantwoordt coachvragen. Als je theoretische kennis nodig hebt om een opdracht te kunnen doen, vind je in de toolkit visuele hand-outs waarop kort en krachtig wordt uitgelegd wat je moet weten.

Heidagspel teamdag 1
energizer 1

ENERGIZER 1

Peil op een actieve manier het enthousiasme bij je team. Proef je hun motivatie om er vandaag tegenaan te gaan? Of is er juist veel weerstand?

temperaturen

TEMPERATUREN

Heeft je team al eerder een module gedaan? Dan meet je hier de behaalde resultaten. Wat gaat er al beter? Wat nog niet?

energizer 2

ENERGIZER 2

Met persoonlijke voorwerpen leert je team elkaar op een speelse manier beter kennen. Zo ontstaat meer vertrouwen én respect.

duiveltje covey

COVEY

Waar heeft je team invloed op en waarop niet? Leermoment: energie steken in dingen die je niet kunt veranderen heeft geen zin!

hulpbronnen

HULPBRONNEN

Hulpbronnen inzetten Waar krijg jij weer energie van? Wat maakt het leven voor jou leuk? Hardlopen, filmpje pakken, een lekkere lunch. Iedereen heeft iets nodig om weer energie te kunnen tanken.

Finish

FINISH

Terugblik. Wat vonden de teamleden van de dag? Wat gaan ze ermee doen?

Bekijk hier impressies van de andere teamdagen

Video afspelen
Hoe kan jouw team zijn invloed vergroten? Richt je als team op zaken die je wél kunt veranderen. Daarvan krijgt je team een boost. Hoe je dat doet, leer je in deze interactieve module.
Video afspelen
Hoe bereik je de teamdroom? In deze creatieve module ga je aan de hand van je eigen  verbeeldingskracht aan de slag. Welke uitdagingen zie je? Wat is ieders bijdrage?
Video afspelen
Hoe kun je elkaars kwaliteiten beter benutten? Aan de slag met jullie teamrollen, kwaliteiten, allergieën en uitdagingen. Wie heeft welke rol en hoe gebruik je elkaars kwaliteiten?
Video afspelen
Hoe zorg je voor een optimale energie op je werk? Je energie in balans op je werk. Wat zijn energievreters en van welke zaken krijgen jullie energie en gaat jullie bloed sneller stromen?