grote veer

Teamdag 3

Teamrollen, kwaliteiten,
allergieën en uitdagingen

Ben jij de creatieve duizendpoot of meer de stuurman die het team op koers houdt? Wat het antwoord ook is; iedereen heeft zo zijn eigen kwaliteiten en talenten. En ook minder sterke kanten. Geen probleem. De kunst is om te weten wie welke rol heeft en hoe je het beste van elkaars kwaliteiten gebruik kunt maken. In deze uitdagende module leer je om alle kwaliteiten in je team zo goed mogelijk in te zetten. En om nog beter samen te werken. Het gezegde is niet voor niets: samen sta je sterker!

Teamdag 3
Video afspelen

Je doorloopt met je team de onderstaande stappen. Bij elke stap doet je team een of meerdere opdrachten of beantwoordt coachvragen. Als je theoretische kennis nodig hebt om een opdracht te kunnen doen, vind je in de toolkit visuele hand-outs waarop kort en krachtig wordt uitgelegd wat je moet weten.

Heidagspel teamdag 3
energizer 1

ENERGIZER 1

Peil op een actieve manier het enthousiasme bij je team. Proef je hun motivatie om er vandaag tegenaan te gaan? Of is er juist veel weerstand?

temperaturen

TEMPERATUREN

Heeft je team al eerder een module gedaan? Dan meet je hier de behaalde resultaten. Wat gaat er al beter? Wat nog niet?

energizer 2

ENERGIZER 2

Met persoonlijke voorwerpen leert je team elkaar op een speelse manier beter kennen. Zo ontstaat meer vertrouwen én respect.

teamrollen

TEAMROLLEN

Je team leert in spelvorm alle bestaande teamrollen kennen. Welke teamrollen/kwaliteiten zijn al aanwezig binnen het team? En hoe versterken ze de samenwerking?

energizer 5

ENERGIZER 5

Hoe voelt het om iemand ‘blind’ te moeten vertrouwen? In dit geval letterlijk: ieder teamlid leidt een ander geblinddoekt teamlid van A naar B.

verschillen

VERSCHILLEN

Waardeer elkaars verschillen. Waarom kan zij dat nou veel beter dan ik? Onder die ergernis zit iets heel waardevols verborgen! Je leert je teamleden om juist gebruik te maken van elkaars verschillen.

tips en tops

TIPS & TOPS

Een team dat goed samenwerkt geeft elkaar altijd feedback. Top: wat doen andere teamleden al heel goed? Tip: en wat zijn hun verbeterpunten?

Finish

FINISH

Terugblik. Wat heeft het team vandaag geleerd?

Bekijk hier impressies van de andere teamdagen

Video afspelen
Hoe kan jouw team zijn invloed vergroten? Richt je als team op zaken die je wél kunt veranderen. Daarvan krijgt je team een boost. Hoe je dat doet, leer je in deze interactieve module.
Video afspelen
Hoe bereik je de teamdroom? In deze creatieve module ga je aan de hand van je eigen  verbeeldingskracht aan de slag. Welke uitdagingen zie je? Wat is ieders bijdrage?
Video afspelen
Hoe kun je elkaars kwaliteiten beter benutten? Aan de slag met jullie teamrollen, kwaliteiten, allergieën en uitdagingen. Wie heeft welke rol en hoe gebruik je elkaars kwaliteiten?
Video afspelen
Hoe zorg je voor een optimale energie op je werk? Je energie in balans op je werk. Wat zijn energievreters en van welke zaken krijgen jullie energie en gaat jullie bloed sneller stromen?