grote veer

Teamdag 2

Op weg naar de teamdroom​

Stel je eens voor dat je mag dromen over de toekomst? Los van beren op de weg en andere ‘ja-maars’. Waar staat jouw team dan over pakweg vijf jaar? We staan er meestal niet bij stil, maar elk team heeft een beeld van de toekomst. In deze creatieve module ga je aan de hand van je eigen verbeeldingskracht aan de slag. Hoe ziet jullie toekomstdroom eruit? Welke uitdagingen zie je? Wat is ieders bijdrage? En wat zijn de eerste stappen? Samen maak je jullie toekomstdroom waar.

Teamdag 2
Video afspelen

Je doorloopt met je team de onderstaande stappen. Bij elke stap doet je team een of meerdere opdrachten of beantwoordt coachvragen. Als je theoretische kennis nodig hebt om een opdracht te kunnen doen, vind je in de toolkit visuele hand-outs waarop kort en krachtig wordt uitgelegd wat je moet weten.

energizer 1

ENERGIZER 1

Peil op een actieve manier het enthousiasme bij je team. Proef je hun motivatie om er vandaag tegenaan te gaan? Of is er juist veel weerstand?

temperaturen

TEMPERATUREN

Heeft je team al eerder een module gedaan? Dan meet je hier de behaalde resultaten. Wat gaat er al beter? Wat nog niet?

waarom

WAAROM

Waarom is het eigenlijk nodig om de samenwerking te verbeteren? Wat gaat er mis als er niets verandert?

de teamdroom

TEAMDROOM

Wat is de gedeelde teamdroom? Je teamleden visualiseren hun eigen toekomstbeeld van het team. Uiteindelijke doel: het opstellen van een gedeelde teamdroom.

Finish

FINISH

Je team bedenkt de eerste stap op weg naar de gedeelde teamdroom. Hiermee gaat het team de komende tijd in de praktijk concreet aan de slag.

Bekijk hier impressies van de andere teamdagen

Video afspelen
Hoe kan jouw team zijn invloed vergroten? Richt je als team op zaken die je wél kunt veranderen. Daarvan krijgt je team een boost. Hoe je dat doet, leer je in deze interactieve module.
Video afspelen
Hoe bereik je de teamdroom? In deze creatieve module ga je aan de hand van je eigen  verbeeldingskracht aan de slag. Welke uitdagingen zie je? Wat is ieders bijdrage?
Video afspelen
Hoe kun je elkaars kwaliteiten beter benutten? Aan de slag met jullie teamrollen, kwaliteiten, allergieën en uitdagingen. Wie heeft welke rol en hoe gebruik je elkaars kwaliteiten?
Video afspelen
Hoe zorg je voor een optimale energie op je werk? Je energie in balans op je werk. Wat zijn energievreters en van welke zaken krijgen jullie energie en gaat jullie bloed sneller stromen?